Containerverhuur: waar moet je op letten?

vermeer

Je wilt graag een container huren voor vervoer of opslag van spullen of om in te richten als kantoor of werkplaats. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij containerverhuur? In dit artikel vind je hier informatie over.

Formaat van de container

Containers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. 20ft is het formaat dat we eigenlijk het vaakst terugzien. Dit formaat biedt veel opslagruimte en is gemakkelijk in- en uit te laden. Ook bieden containers van dit soort formaat vaak genoeg ruimte voor een kantoor of een werkplaats.

containerverhuur

Wel of niet inrichten

Wil je de container graag gebruiken voor het vervoer van goederen? In dat geval is het niet nodig om de container in te richten. Als je de container echter als opslag wilt gaan gebruiken, kun je ook kiezen voor een container die is ingericht als magazijn. Er zijn dan stellingen en verlichting in de container aangebracht.

Een andere optie is om een container te huren die is ingericht als een werkruimte, zoals een werkplaats of een kantoor. Indien je dit graag wilt, kies je dan voor een container die is voorzien van onder andere een loopdeur, ramen, verlichting, een kachel en ventilatie.

Afgekeurde containers

Verhuur

Sommige containers die worden verhuurd zijn afgekeurd. Ze beschikken niet meer over de CSC-certificering. Dit betekent dat ze ergens gaten, scheuren of andere beschadigingen hebben, niet meer water- of vloeistof dicht zijn of niet meer goed worden afgesloten. Elke container die vijf jaar oud of ouder is moet elk jaar worden gekeurd. De CSC-certificering wordt ingetrokken als de container wordt afgekeurd.

Dit soort containers mag je niet gebruiken voor internationaal transport. Ze kunnen echter wel nog goed worden gebruikt voor opslag of als werkruimte. Het huren van afgekeurde containers is over het algemeen goedkoper dan het huren van containers met certificering.