Factuur

Freelance factoring biedt je verschillende voordelen

Er kunnen verschillende redenen zijn, om het gebruik van freelance factoring te overwegen. Als freelancer ben je vaak afhankelijk van de snelheid waarmee klanten betalen, bij het voldoen van je eigen rekeningen. Je wilt leveranciers immers binnen de gestelde betaaltermijn kunnen voldoen, je wilt de huur van je bedrijfspand kunnen betalen, enzovoorts. In de praktijk komt het regelmatig voor dat klanten veel te laat of helemaal niet betalen. Dit betekent dat een freelancer al snel in de problemen kan geraken! Met freelance factoring zijn die problemen voortaan verleden tijd. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van dit fenomeen.

Freelance factoring

Werking van freelance factoring voor freelancers

Het voornaamste voordeel van deze vorm van debiteurenbeheer, is het feit dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de betaling van facturen. In het bijzonder, de tijdige betaling hiervan! Je kunt een factuur verkopen aan een factoringbedrijf, die hiervoor een bepaalde fee in rekening brengt. Vaak ligt deze vergoeding tussen de 2 en 6 procent van de totale factuurwaarde. Het factoringbedrijf betaalt de factuur vervolgens direct aan je uit, waardoor je nooit langer dan een paar dagen hoeft te wachten op je geld. Zo kun je tijdig een rekening betalen, die je eigen leveranciers toegestuurd hebben.

Debiteur

Focus op de leuke kanten van het ondernemen

Voor veel freelancers zorgt het uitblijven van een betaling van openstaande facturen voor veel stress. Niet alleen wil je voorkomen dat je een incassobureau in moet schakelen, ook wil je eigen betalingsachterstanden tegengaan. Simpelweg wil je jezelf als freelancer kunnen focussen op de leuke kanten van het ondernemen. Denk aan het winnen van nieuwe klanten, het bieden van een uitmuntende service aan bestaande klanten, enzovoorts. Met deze vorm van debiteurenbeheer slaag je hier voortaan in! Een voorbeeld van een Nederlandse partij die factoring aan ondernemers aanbiedt is Finqle.

 

 

Berichten gemaakt 27

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven