VOG

Je hebt in het buitenland een strafbaar feit gepleegd

Heb je er twijfels over of er ook gekeken wordt bij een vog aanvragen of je in het buitenland iets hebt gedaan? Zowel in binnen als buitenland wordt er gekeken of je in aanraking bent geweest met justitie. Een burger wordt gecontroleerd in de gehele EU als je gaat werken met minderjarige kinderen. Hierbij kun je denken aan de kinderopvang, maar ook als medewerker in een vakantiepark bijvoorbeeld. Ook als je uit België of Luxemburg komt en voor werk in Nederland moet zijn.

Heb je spoed met een aavraag

Moet je met spoed een vog aanvragen, er zijn gevallen waarbij je een vog aan kunt vragen en deze met voorrang behandeld wordt. Bij adoptie en werk in het buitenland kan bijvoorbeeld een versnelde procedure worden ingezet. Normaal gesproken heb je dan als je geen strafbare feiten hebt gepleegd binnen vijf dagen de verklaring omtrent je gedrag. Heb je wel een strafbaar feit gepleegd dan kan het niet versneld, er zal dan moeten worden gekeken en word je aanvraag een normale aanvraag.

VOG

Is tegen de beslissing ingaan mogelijk?

Als er strafbare feiten naar boven komen bij een vog aanvragen dan krijg je altijd eerst een voorlopige beslissing. Officieel heet dit voornemen tot afwijzing, ben je van mening dat dit niet terecht is dan kun je hierop schriftelijk reageren. Nadat je dit hebt gedaan neemt Justis een definitieve beslissing of je vog wordt afgewezen of dat je hem toch krijgt. Blijft het een afwijzing dan wordt altijd vermeld waarom de aanvraag wordt afgewezen. Hiertegen kun je uiteraard in bezwaar gaan  ben je van mening dat dit niet terecht is.

Berichten gemaakt 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven