Rijbewijs C halen om een vrachtwagen te mogen besturen

rijbewijs c halen

Erg veel mensen hebben ooit al eens van het rijbewijs C gehoord. Daarentegen zijn er ook redelijk veel mensen die nog nooit van het rijbewijs C gehoord hebben, of niet exact weten wanneer je een rijbewijs C nodig hebt. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Bovendien zijn de regels ook nog eens veranderd. Je dient een rijbewijs C te halen om een vrachtwagen te mogen besturen. Echter, let wel op dat hier een aantal voorwaarde aan verbonden zijn, zoals een minimale leeftijd van 21 jaar. 

rijbewijs c halen

De minimale leeftijd

Ben je van plan om binnenkort je rijbewijs C te halen? Houdt er dan rekening mee dat je een minimale leeftijd van 21 jaar moet hebben. Deze leeftijd heb je namelijk nodig om een vrachtwagen van meer dan 3500 kilo te besturen. Echter, ben je op dit moment nog geen 21 jaar, maar wil je wel graag je rijbewijs C halen? Dan zou je eens kunnen kijken naar de uitzondering. Er is namelijk een uitzondering om toch nog je rijbewijs C te behalen, dit dien je te doen in combinatie met Code 95. Dit is dus redelijk complex. 

rijbewijs c halen

Binnen drie weken het rijbewijs C halen

Als je je rijbewijs C wilt gaan halen, wil je dit natuurlijk zo spoedig mogelijk doen. Het kan zelfs zo spoedig zijn dat er haast achter zit, bijvoorbeeld in verband met een klus van het werk. In beide gevallen is het mogelijk om op zeer korte termijn het rijbewijs C te halen. Dit wordt ook wel een spoedopleiding genoemd. Dankzij een spoedopleiding kun je binnen drie weken in het bezit zijn van je rijbewijs C.